Tuesday, 9 August 2011

ISTANA BIRU: SEGMEN:::saya nak berkenalan ngan korang

kalau sekalian nak join this..klik la bawah ni ek..same2 la kite menceriakan hari yang walau tampak redup ni (^_^)



makna nama yang dianugerahkan..

SITI = saidatina (ala2 camtu la)
NOOR = cahaya (sme tau ni)
FARHAN = gembira
ANIS = teman setia

so in a nutshell (kuang3), nama penuhku ni membawa persiratan
"Saidatina" Cahaya Teman Setia Kegembiraan anak Pok Yeh (IDRIS)

sedih jugak..ramai rakan amik kesempatan atas diri ni sebab sifatku samalah seperti nama yang kuperolehi..huhu =(
tapi macam mana pon..suke sangat nama ni sebab nama sebenarnya berperanan membentuk character someone..

psss...! dengan kwn2 lame ENO je..kawan2 yang update cket pggil NOOR..kawan2 baru (biasanya) and ckg + lecturer panggil HANIS..gtu la..anak2 buah pulak CIK SU (macam comel2 cket kan..kui2)

umm.......tiadalah terlalu banyak kebaikan pada diri...sekarang cuma mahu tidak terlalu menonjol dalam perlakukan segala sesuatu...terlebih nanti dicemburui orang..terkurang makin dikata belakang..so low profile je la yang termampu..hmmm....

penutupnye...hamba perdengarkan serangkap pantun rekaan khas...

Main redah sarang kekatu
Sudah terhempap terkaku malu
Cukup sudah bicara daku
Hadirku harap sangat dialu

20 comments:

PeRmAtA bIrU said...

main redah menyerang kekatu,
sudah terhempap terkaku malu,
sudah ku baca semua bicara bisu itu,
kehadiranmu sangat2 lah di alu...

thanks tau join.. heheehhe.. nama yang sedap, makna yang baik... :)nama kita peribadi kita..kan???

betul tu, jika terkurang dikata belakang, jika terlebih dicemburu orang.. sabar ja la..

sangat2 berterima kasih...

'Ainun Qalbi said...

wou.. siap berpantun agy.. farhan.. sama cam nama anak sdaraku.. :)..
datang dr segmen yang sama.. :)salam kenal
http://ainunqalbi.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

Panggil aku Han said...

Han datang baca sini jenguk2 baca2..heheh


btw nice name Han suke :D

http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

QueeN TerataI said...

panjangnya nama... sedap nama tue:)

queen dtg dr segmen yg sama.. salam kenal eh ;)

Pink Diva™ said...

Wah!! siap dengan pantun gitu..

Am not good in that..hehe
better be low profile, so that no one be jealous of us.because jealousy is really serious consequences..

Salam kenal dari segmen yang sama

3no gr33ny said...

hehe...thanks buat sekalian...
adanya sekalian, manipulatifkan mayaku

salam ukhuwah perkenalan..
moga jalinan ini diberkatiNYA dalam kerahmatan

Afiqa Dayana said...

sedap nama :)
hehe selamat berkenalan !

http://afiqadayana.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

Cik Bell said...

singgah dari segmen yg sama ;)

wahh!! baru taw siti= saidatina !! ^^

Kancil 8349 said...

Salam perkenalan daripada Kancil

datang dari segmen yang sama...kalau sudi datanglah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/segmen-saya-nak-berkenalan-dengan.html

PeRmAtA bIrU said...

jom2 berkenalan dengan kawan2 yang lain..:)

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

faLiaa said...

hi! salam perkenalan ^^,folo anda :)

btw,saya perlukan vote anda sgt5..ade pantunnye :)
http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/08/saya-suka-hari-rayaa.html

terima kasih sgt5 ;)

Zul Fattah said...

salam... terjah sini..
mek nor.. haha...
anyway..happy blogging..

http://zulfattah.blogspot.com/

Princess Feyqa said...

buat lawatan di sini :) salam kenal yek! fyqa follow sini .. folow fyqa gak ye?

Muhammad Burn said...

Salam kenal. dtg dari segmen yg sama. blogger baru ye?

ana raisya said...

salam ai..ana dtg nak melawat ..salam kenal dari blog istana biru..:))
selamat hari raya

http://raihanibtisam.blogspot.com/2011/08/segmenistana-biru-nak-berkenalan.html

twinkeenabilah said...

Singgah dari segmen yang sama :)

Salam perkenalan :D

Cahaya Teman Setia kegembiraan.
Wah maksud dia best :D

yayath said...

hye:)dari segmen yang sama...heeee~~salam perkanalan^^

3no gr33ny said...

samat bkenalan =)
mmg minat berblogging p skrg ni bru ad msa cket utk sme ni...
thanks 4 sme yg bg sokongan...

CIK PARO! said...

Tau xpe..
nama mencerminkan peribadi kita..
slmt berkenalan..

Gadis da Lady said...

Siap berpantun tuuuu...

Salam kenal dari CG.. :)

 
Copyright 2012

Template Blogger Dihasilkan oleh alif ismail