Sunday, 23 October 2011

Segmen Kancil8349 : Kartun Animasi Yang Paling Korang Suka

Jika berminat..kliklah pada banner kat atas yer..tak rugi..!
     Pertamanya...hamba teramatlah suka akan kartun Dragon Ball & Sailormoon..al-kisahnya dari kecik sampailah sekarang..tidak adalah kartun setanding dengan kartun yang hamba minat itu walau secanggih mana pun kartun yang bermacam ada pada zaman sekarang..

     Dragon Ball & Sailormonn..kedua-dua ada kelebihan masing-masing..sebab itulah hamba tidak dapat membuat pilihan antara dua ini sebab zaman muda mudi hamba terdahulu..rancangan Dragon Ball adalah selepas cerita Sailormoon..Maka mengadaplah hamba beberapa jam melekat di depan TV di rumah hamba...Dua-dua kartun ni banyak aksi yang orang putih cakap unexpected..
1) Sailormoon yang boleh bertukar..Goku pon sama bila tengok bulan
2) Ada terselit kisah cinta cintun
3) Kartun Jepun memang comel (UPIN IPIN pon dah setanding sekarang)
4) dan banyak lagi..huhu

     Kedua-duanya hamba mula minat sekitar hamba berumur 7 tahun..tapi Dragon Ball mendahului Sailormoon disebabkan abang hamba yang suka membeli komik dan hamba mula membaca komik sejak hamba mula pandai membaca..Hamba ini tersangatlah cepat belajar membaca dek kakak dan abang yang sudah terlalulah besarnya sudah saat hamba kecik dulu..Manakan tidak..abang sulung hamba sudah mencecah 41 tahun sekarang ini..huuhuu...

     Watak paling best dalam kartun Dragon Ball mestilah Goku..hamba ikuti kisahnya sejak dia kecik sampailah beranak pinak jadinya..dan hamba pula masa itu kecik jugak..idak besar-besar macam perkembangan watak dalam cerita..dan Sailormoon pulak..mestilah hamba minat Puteri Bulan tu..hamba masih ingat lagi kata-katanya bila siap bertukar.. "dengan kuasa bulan..akan menghukum mu!"

DRAGON BALL
SAILORMOON

20 comments:

Kak Yatie said...

akak pun minat ngan dragon ball, tapi lebih minat ngan Detective Conan hahaha

3no gr33ny said...

Kak Yatie :Detective Conan hamba kecewa sejak dia kena suntik sampai jadik kecik then xbesar2 jgk sampai sekarang..huhu

NasZ said...

suka gak tengok dragon ball. trademark dragon ball,"Dragon Ball ada tujuh biji kesemuanya". hehehe.

Santri T.P.I.N.I said...

Saya pun suka dragon ball jugak...! samalah kita...

cinnamon.com said...

salam,singgah sini segmen sama..saya suka kartun ala-ala purba,pendekar...

3no gr33ny said...

NasZ : btol la tu trademark dia tuh..huhu

Santri T.P.I.N.I :ramai jgk ek minat Dragon Ball

cinnamon.com : w'slm...ala2 purba tu kartun ap ek?

Kancil 8349 said...

terima kasih kerana sudi menyertai segmen Kancil...kancil amat menghargi sokongan kamu....kancil pun minat cerita drogan ball...malah kancil ada membeli semua koleksi buku2 dragon ball...VCD dia pun ada...

kancil ada membuat entri mengenai blog kamu...kalau sudi singgahlah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/segmen-bk-blog-aku-dan-follower.html

Kancil 8349 said...

terima kasih kerana sudi menyertai segmen Kancil...kancil amat menghargi sokongan kamu....kancil pun minat cerita drogan ball...malah kancil ada membeli semua koleksi buku2 dragon ball...VCD dia pun ada...

kancil ada membuat entri mengenai blog kamu...kalau sudi singgahlah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/segmen-bk-blog-aku-dan-follower.html

3no gr33ny said...

Kancil 8349 : wokeyh cikgu kancil...sama2 kita membantu sesama jiran halaman..yer dak

maszull said...

assalamualaikum....mama dtg dr segmen kancil....sama2lah kita berblogging yer...:)

Dylla Abas said...

suka juga dgn Dragonball tu..tapi suka baca komik dia jelah :)

Eera Shera said...

sailormoon...suka2..suka tengok masa die betukar tu..hehe

3no gr33ny said...

maszull :w'slm..terima ksih singgah di halaman hamba =)

3no gr33ny said...

Dylla Abas : tengok animasi dye lagi best tau tuan hamba

3no gr33ny said...

Eera Shera : kreatif sgt masa dye nak bertukar tu kan..

Kancil 8349 said...

kancil sudah listkan blog nie mengikut kartun yang sama...jomlah terjah ke blog Kancil...

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/sebenarnya-ada-7-biji-mutiara-naga.html

maszull said...

assalamuaikum ...semuanya katun2 tu best2 belaka...:)

3no gr33ny said...

Kancil 8349 : okey..hamba dah ziarah =)

3no gr33ny said...

maszull : w'slm..memang best semuanya kan..kan

siti hidayah said...

dragon ball? wahh! dayah pun minat jugak. hehe

 
Copyright 2012

Template Blogger Dihasilkan oleh alif ismail